Cod roșu de furtuni în Caraș-Severin și vreme extremă în România

Cod roșu de furtuni în Caraș-Severin și vreme extremă în România

Meteorologii au emis o avertizare nowcasting de cod roșu pentru Caraș-Severin, unde sunt așteptate furtuni violente, ploi, grindină și vânt puternic. Localitățile afectate sunt Moldova Nouă, Bozovici, Pojejena, Berzasca, Prigor, Sichevița, Sasca Montană, Lăpușnicu Mare, Bănia, Dalboșeț, Coronini, Eftimie Murgu, Ciclova Română, Gârnic, Lăpușnicel, Șopotu Nou, Socol, Cărbunari, Naidăș, Ciuchici, unde se vor semnala vijelii cu rafale de peste 90 km/h, descărcări electrice și averse torențiale ce vor acumula peste 30 l/mp, până la ora 15.30.

În același timp, sudul României se confruntă cu un val de caniculă, temperaturile depășind 35°C. În ultimele 24 de ore, au fost emise 38 de mesaje de avertizare privind vremea severă, dintre care șapte au fost cod roșu. Județele Deva, Caraș-Severin și Timiș au fost cele mai afectate de fenomenele meteorologice extreme, în timp ce în Timișoara, ploile torențiale au provocat inundații. Autoritățile locale intervin pentru a gestiona situația și a minimiza daunele.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;