Noua ordonanță care ar putea schimba regulile în trafic: Șoferii, amendați pe baza filmărilor realizate de alți participanți la trafic

Noua ordonanță care ar putea schimba regulile în trafic: Șoferii, amendați pe baza filmărilor realizate de alți participanți la trafic

Șoferii din România ar putea fi nevoiți să fie mai atenți decât oricând în trafic, deoarece un nou proiect de ordonanță propune ca filmările realizate de alți conducători auto să servească drept probe în procesul de amendare a încălcărilor rutiere.

Potrivit specialiștilor din Ministerul de Interne, această măsură ar putea contribui semnificativ la reducerea numărului de accidente rutiere, o problemă majoră cu care se confruntă țara noastră. Din păcate, România se clasează pe primul loc în Uniunea Europeană la numărul de decese în accidente rutiere, cu o rată alarmantă de 86 de decese anual la un milion de locuitori, aproape dublu față de media europeană.

Conform propunerii, imaginile surprinse de camerele de bord sau telefoanele mobile ale participanților la trafic ar putea fi folosite de autorități pentru a sancționa comportamentele periculoase. Însă, pentru ca aceste înregistrări să fie admise ca probe, șoferii care le-au realizat vor trebui să depună o declarație pe propria răspundere că materialele nu au fost modificate sau alterate în vreun fel.

Proiectul este așteptat să intre în dezbatere publică în cursul acestei săptămâni și, dacă va fi adoptat, ar putea reprezenta un pas important în lupta împotriva indisciplinei rutiere și a comportamentului teribilist al unor șoferi, care adesea duc la accidente grave.

Statisticile arată că majoritatea victimelor sunt bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 64 de ani, iar cele mai multe accidente grave au loc în zonele urbane. Prin urmare, această inițiativă legislativă ar putea salva vieți și ar crește responsabilitatea participanților la trafic.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;