Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit în urma prăbușirii unui elicopter

Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit în urma prăbușirii unui elicopter

Președintele iranian Ebrahim Raisi și ministrul de externe Hossein Amirabdollahian au fost declarați morți după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbușit într-o zonă muntoasă a Iranului. Echipele de salvare au ajuns la locul accidentului în condiții de viscol, descoperind epava carbonizată a aeronavei și confirmând absența supraviețuitorilor. Incidentul tragic a avut loc duminică, iar vestea a fost confirmată de oficialii iranieni și presa de stat luni dimineața.

Aeronava, un elicopter Bell 212 fabricat în SUA, era configurată pentru transportul oficialilor guvernamentali și a fost implicată într-un accident în condiții de vreme severă și ceață. Vicepreședintele Mohammad Mokhber, în vârstă de 68 de ani, va prelua funcția de președinte interimar al Iranului, conform Constituției țării. Autoritățile au întrerupt toate programele obișnuite de televiziune pentru a difuza rugăciuni organizate în întreaga țară în memoria lui Raisi.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;