Joe Biden Afirmă Că Nu Va Grația pe Hunter Biden în Cazul unei Condamnări

Joe Biden Afirmă Că Nu Va Grația pe Hunter Biden în Cazul unei Condamnări

Președintele american Joe Biden a declarat într-un interviu pentru ABC News că nu-și va grația fiul, Hunter Biden, dacă acesta va fi condamnat pentru posesie ilegală de arme de foc. Președintele a confirmat că va accepta decizia judecătorilor și a exclus posibilitatea unei grațieri prezidențiale în cazul unei condamnări.

Hunter Biden este judecat în Delaware pentru trei infracțiuni legate de achiziția unei arme de foc în 2018, în timp ce ar fi fost dependent de droguri. Într-un dosar separat, el este acuzat și de evaziune fiscală în California. Procesul este notabil pentru că niciun fiu al unui președinte în exercițiu nu s-a mai confruntat anterior cu un proces penal. Hunter Biden a pledat nevinovat în ambele cazuri.

În cadrul procesului, procurorii au prezentat dovezi, inclusiv imagini de pe camere de supraveghere și mesaje text, în timp ce martorii au oferit detalii despre problemele lui Hunter Biden cu drogurile. Avocatul său a susținut că Hunter Biden nu a avut intenția de a încălca legea când a cumpărat arma.

Declarațiile lui Joe Biden vin într-un moment în care precedentele administrative sunt scrutate, având în vedere că predecesorul său, Donald Trump, a sugerat grațieri pentru anumite cazuri penale legate de persoane apropiate. Hunter Biden riscă o pedeapsă semnificativă dacă va fi găsit vinovat, deși sentințele pentru astfel de infracțiuni izolate sunt adesea mai reduse.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;