Procuror din Iași trimis în judecată pentru violarea repetată a unei adolescente

Procuror din Iași trimis în judecată pentru violarea repetată a unei adolescente

Procurorul Constantin Daniel Bosînceanu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Răducăneni, județul Iași, a fost trimis în judecată de către Parchetul General, sub acuzația de viol. Bosînceanu este acuzat că a constrâns o adolescentă, prin violență fizică și amenințare cu moartea, să întrețină raporturi sexuale cu el. Incidentele au avut loc între septembrie 2015 și iunie 2017, într-un apartament din Iași și în autoturismul său, pe parcursul cărora victima a fost amenințată să păstreze "secretul lor până în mormânt".

Ancheta inițială a fost clasată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași, dar a fost redeschisă după ce procurorul general Alex Florența a infirmat soluția de clasare în august 2023. Din probele administrate, a rezultat că victima, care avea între 15 și 17 ani în perioada abuzurilor, a fost constrânsă să întrețină raporturi sexuale de frecvența de una sau două ori pe săptămână, iar inculpatul a acționat cu intenție directă, prevăzând și dorind producerea urmărilor.

Dosarul va fi judecat la Curtea de Apel Bacău, unde se așteaptă ca justiția să se pronunțe în acest caz grav de încălcare a libertății și inviolabilității sexuale.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;