SUA furnizează Ucrainei ajutor militar suplimentar; Moscova acuză SUA de moartea civililor

SUA furnizează Ucrainei ajutor militar suplimentar; Moscova acuză SUA de moartea civililor

Statele Unite ale Americii au anunțat un nou ajutor militar pentru Ucraina în valoare de 225 milioane de dolari, inclusiv muniții pentru sistemele HIMARS și alte echipamente. Administrația americană a permis utilizarea acestor arme pentru a lovi ținte în apropierea graniței ruso-ucrainene, dar interzice folosirea lor pentru atacuri adânc în teritoriul rusesc. Președintele Joe Biden a subliniat că armele americane nu vor fi utilizate pentru a lovi Moscova sau Kremlinul.

Pe de altă parte, Rusia a acuzat Statele Unite că sunt responsabile pentru moartea unor femei și copii în sudul Rusiei, ca urmare a atacurilor cu rachete HIMARS. Ministerul de Externe rus a declarat că fragmentele acestor rachete vor servi drept dovadă a implicării SUA. Secretarul de stat american Antony Blinken a confirmat anterior că SUA au permis Ucrainei să folosească arme americane pentru a-și apăra regiunea Harkov, dar a menționat că este interzisă utilizarea lor pentru atacuri mai adânc în teritoriul rus.

Declarațiile vin în contextul în care președintele rus Vladimir Putin a avertizat despre riscul unui conflict global dacă Occidentul continuă să înarmeze Ucraina.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;