Trump susține că imigranții ilegali formează o "armată" pentru a ataca SUA

Trump susține că imigranții ilegali formează o "armată" pentru a ataca SUA

Candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump, a susținut în cadrul unui miting electoral în Bronx, New York, că imigranții ilegali din Africa, Orientul Mijlociu și alte regiuni construiesc o "armată" pentru a ataca Statele Unite "din interior". Trump a afirmat că majoritatea acestor imigranți sunt bărbați la "vârsta de luptă" și nu a prezentat dovezi pentru a susține aceste afirmații.

În discursul său, Trump a promis că, dacă va câștiga alegerile, va iniția "cea mai mare operațiune de deportare a infractorilor din istoria țării". Totodată, el a acuzat imigranții ilegali că alimentează criminalitatea violentă în SUA, folosind cazuri individuale în loc de date statistice pentru a-și susține afirmațiile.

Mitingul din Bronx face parte din eforturile lui Trump de a câștiga voturile alegătorilor hispanici și de culoare, în contextul în care sondajele sugerează că sprijinul pentru președintele democrat Joe Biden în rândul acestor grupuri este în scădere. Trump se află într-o cursă electorală strânsă cu Biden înaintea alegerilor din 5 noiembrie, iar apariția sa în Bronx este istorică, fiind primul candidat republican la președinție care a vizitat acest cartier de la Ronald Reagan în anii '80.

Într-un sondaj recent, Trump a obținut un procent mai mare de susținere printre alegătorii de culoare și hispanici în comparație cu rezultatele alegerilor din 2020, ceea ce indică o schimbare potențială în preferințele electorale ale acestor grupuri.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;