Drama Nepalezilor în Războiul din Ucraina: Recrutați și Abandonați de Armata Rusă

Drama Nepalezilor în Războiul din Ucraina: Recrutați și Abandonați de Armata Rusă

O situație alarmantă a ieșit la iveală în urma investigațiilor jurnalistice, dezvăluind povestea tragică a sute de nepalezi recrutați de armata rusă pentru a lupta în războiul din Ucraina. Ganesh, un fost militar nepalez cu o experiență de 10 ani în armata indiană, împărtășește cu lumea întreagă coșmarul prin care a trecut, de la promisiuni false la realitatea crudă a frontului.

Povestea începe cu promisiuni de salarii generoase, de aproape 2.000 de euro pe lună, un venit mult peste media națională din Nepal, care abia depășește 175 de euro. Atrași de perspectiva unei vieți mai bune, nepalezii, printre care și Ganesh, au făcut împrumuturi substanțiale pentru a ajunge în Rusia, doar pentru a fi aruncați în mijlocul conflictului ucrainean, fără pregătire adecvată și fără sprijin.

Condițiile de pe front au fost inumane: lipsa hranei, violența soldaților ruși și tactici de luptă care i-au pus pe nepalezi în prima linie, expuși și vulnerabili. Ganesh descrie o ierarhie de luptă în care mercenarii străini, inclusiv nepalezi și indieni, precum și deținuții ruși, erau folosiți ca scuturi umane pentru trupele rusești.

În cele din urmă, după o încercare eșuată de evadare și o bătaie cruntă, Ganesh a reușit să scape, traversând păduri și clădiri părăsite, pentru a se preda la un post de poliție din Donețk. După o detenție de o lună și jumătate, a fost trimis înapoi în Nepal, unde povestește acum ororile prin care a trecut.

Guvernul nepalez a interzis călătoriile în Rusia și Ucraina pentru a preveni astfel de situații și a cerut repatrierea cetățenilor săi. Cu toate acestea, numărul exact al nepalezilor recrutați rămâne incert, cu estimări variind de la 200 la 2.000, iar soarta multora dintre ei este încă necunoscută.

Această poveste nu este doar despre război și politică, ci și despre exploatarea vulnerabilității umane și despre consecințele devastatoare ale sărăciei și disperării.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;