Lideri europeni la București pentru Congresul PPE și perspectivele integrării României în Schengen și OCDE

Lideri europeni la București pentru Congresul PPE și perspectivele integrării României în Schengen și OCDE

Bucureștiul a fost gazda unui eveniment major pe scena politică europeană, Congresul Partidului Popular European (PPE), care a reunit pe 6 și 7 martie, figuri marcante ale Uniunii Europene, inclusiv preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președinta Parlamentului European, Roberta Metsola. Deputatul european Siegfried Mureşan a confirmat prezența a 11 șefi de state și de guverne din Uniunea Europeană, marcând astfel un moment important pentru România în contextul european.

În paralel, discuții despre viitorul României în cadrul UE continuă să fie un subiect de interes. Premierul Marcel Ciolacu a oferit asigurări optimiste cu privire la integrarea României în spațiul Schengen terestru până la sfârșitul anului în curs și despre eliminarea vizelor cu Statele Unite ale Americii în anul următor. Mai mult, premierul a subliniat obiectivul României de a adera la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) până în 2026, un pas semnificativ pentru dezvoltarea țării.

Aceste dezvoltări vin în urma deciziei Consiliului Uniunii Europene de a admite România și Bulgaria în spațiul Schengen aerian și maritim din martie 2024, cu perspective de extindere la frontierele terestre în viitorul apropiat. Austria, care anterior s-a opus intrării României în Schengen, a impus condiții stricte pentru această integrare, subliniind necesitatea întăririi securității la frontierele externe ale UE și acceptarea de către România a imigranților aflați în Austria.

În timp ce Bucureștiul a fost centrul atenției europene datorită Congresului PPE, viitorul României în cadrul structurilor europene și internaționale rămâne un subiect fierbinte, cu promisiuni și așteptări mari de la liderii săi politici.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;