George Simion, Liderul AUR, Interzicerea Continuă în Republica Moldova

George Simion, Liderul AUR, Interzicerea Continuă în Republica Moldova

Autoritățile din Republica Moldova au decis prelungirea interdicției de intrare pe teritoriul țării pentru liderul partidului AUR, George Simion, pentru încă cinci ani. Această decizie vine după ce Simion a fost declarat persona non grata în anul 2018, interdicție ce urma să expire în 2023.

Inspectoratul General pentru Migrație al Ministerului Afacerilor Interne de la Chișinău a confirmat că a emis o decizie de prelungire a termenului declarării lui Simion ca persoană indezirabilă, pe fondul preocupărilor legate de securitatea națională și ordinea publică. Conform legislației moldovenești, străinii pot fi declarați indezirabili dacă există indicii că ar putea desfășura activități care să pună în pericol aceste aspecte.

George Simion a contestat această măsură în instanță, iar litigiul este în desfășurare. În paralel, situația sa a atras atenția și în România, unde premierul Marcel Ciolacu a anunțat că va solicita informații oficiale de la guvernele Ucrainei și Republicii Moldova pentru a înțelege motivele interdicțiilor.

Simion a fost o figură controversată în relația dintre România și Republica Moldova, încercând de mai multe ori să intre în țara vecină pentru diverse activități politice și unioniste, deși avea interdicție. Acuzații grave au fost aduse de un fost ministru al Apărării din Republica Moldova, care l-a acuzat pe Simion de legături cu serviciile secrete rusești, acuzații negate ferm de AUR.

Această situație reflectă tensiunile politice și de securitate din regiune, în contextul conflictului din Ucraina și al preocupărilor legate de influența externă în spațiul ex-sovietic.

Urmăriți-ne pentru a afla ultimele dezvoltări în acest caz.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;