NATO poate mobiliza 300.000 de trupe în mai puțin de 30 de zile în caz de amenințare rusă

NATO poate mobiliza 300.000 de trupe în mai puțin de 30 de zile în caz de amenințare rusă

În contextul creșterii tensiunilor la granița estică a Europei, NATO a consolidat capacitățile de răspuns rapid în fața unei posibile amenințări din partea Rusiei. Conform unui oficial din cadrul alianței, la începutul invaziei ruse în Ucraina, membrii NATO au convenit asupra mobilizării a 300.000 de trupe în mai puțin de 30 de zile. Acest plan de acțiune, stabilit în cadrul unui summit din Lituania, prevede instrucțiuni specifice pentru fiecare stat membru în cazul unei invazii.

Comandamentele militare din țările aliate sunt în proces de verificare a posibilității de implementare a acestor planuri. Totuși, alianța se confruntă cu provocări, inclusiv întârzieri în ceea ce privește sistemele de apărare antiaeriană și rachetele cu rază lungă de acțiune, esențiale pentru o apărare eficientă.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;