România în Căutarea unei Firme de Avocatură pentru Reprezentarea în Procesul cu Pfizer

România în Căutarea unei Firme de Avocatură pentru Reprezentarea în Procesul cu Pfizer

Guvernul României a inițiat demersurile pentru contractarea unei firme de avocatură specializate în vederea reprezentării țării în litigiul cu gigantul farmaceutic Pfizer. Într-un memorandum aprobat în cadrul ședinței de joi, Ministerul Finanțelor a fost împuternicit să angajeze asistență juridică competentă pentru procesul ce va avea loc la Tribunalul de Primă Instanță francofon din Bruxelles, cu primul termen stabilit pentru 20 februarie 2024.

Pfizer a inițiat acțiuni legale împotriva României, Poloniei și Ungariei, solicitând recuperarea unor sume de bani legate de achizițiile de vaccinuri anti-COVID-19. În centrul disputelor se află nefinalizarea achiziției a 28 de milioane de doze de vaccin de către partea română, conform protocolului semnat în 2021.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a exprimat opinia că decizia companiei de a iniția un astfel de proces este surprinzătoare și ar putea avea un impact negativ asupra perceperii vaccinării la nivel global. Rafila a subliniat necesitatea ca firma de avocatură angajată să fie versată în legislația belgiană și să poată opera în limba franceză, menționând că a avut discuții cu reprezentanții Poloniei și Ungariei pentru o posibilă coordonare a apărării.

Această mișcare a Guvernului subliniază seriozitatea cu care autoritățile române tratează acest caz și determinarea de a apăra interesele țării într-un context juridic internațional complex.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;