Schimbări Majore în Conducerea ANAF și Autoritatea Vamală Anunțate de Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș

Schimbări Majore în Conducerea ANAF și Autoritatea Vamală Anunțate de Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a făcut un anunț important privind viitorul conducerii Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) și al Autorității Vamale. Într-o declarație recentă, Boloș a subliniat că schimbările sunt iminente și că vicepreședinții ANAF vor fi revocați, menționând că nu se poate tolera o conducere lipsită de performanță în aceste instituții esențiale pentru statul român.

Marcel Boloș a lăudat eforturile și profesionalismul actualului președinte al ANAF, menționând că va rămâne în funcție datorită muncii asidue și onestității demonstrate. Totuși, vicepreședinții sunt pe lista celor care vor fi schimbați, cu propunerile urmând să fie înaintate în zilele viitoare, decizia finală aparținându-i premierului Marcel Ciolacu.

Schimbările nu se opresc aici, ministrul Finanțelor având în plan și o reformă a Autorității Vamale, unde sunt așteptate schimbări semnificative. Boloș a evidențiat importanța proiectelor majore care sunt în derulare, precum implementarea scanerelor și introducerea sigiliului electronic al mărfurilor, care necesită o conducere eficientă și implicată.

Această mișcare vine în urma unor declarații anterioare ale ministrului, care a promis că, după Bobotează, va propune revocarea unor lideri din cadrul ANAF și Autorității Vamale. Într-o luare de cuvânt la finalul anului trecut, Boloș a fost ferm în privința necesității de a avea o conducere performantă, care să îndeplinească obiectivele financiare ale țării.

Rezultatele pozitive din luna decembrie, când ANAF a reușit să își atingă planul de venituri, inclusiv la direcția mari contribuabili, sunt un semnal că reformele și măsurile implementate au început să dea roade. Cu toate acestea, schimbările anunțate de Marcel Boloș sunt menite să asigure că atât ANAF, cât și Autoritatea Vamală, vor continua să funcționeze la cele mai înalte standarde de eficiență și integritate.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;