Dan Diaconescu Confruntă Înfrângere În Instanță Împotriva Presei: Detalii și Implicații

Dan Diaconescu Confruntă Înfrângere În Instanță Împotriva Presei: Detalii și Implicații

Într-un caz ce a stârnit atenția publicului, Dan Diaconescu, cunoscutul fost patron al OTV, a pierdut procesul cu 24 de televiziuni și publicații pe care le-a acuzat de "linșaj mediatic". Judecătoria Sectorului 1 a respins cererea lui Diaconescu, care solicita retragerea informațiilor legate de dosarul în care este cercetat pentru acte sexuale cu minore și plata unor daune considerabile.

Decizia, pronunțată luni, nu este definitivă, iar Dan Diaconescu va trebui să suporte cheltuielile de judecată, care se ridică la zeci de mii de lei. În cadrul procesului, fostul realizator TV a argumentat că a fost victima unei campanii de presă negativă, care i-ar fi prejudiciat imaginea și reputația, încălcând prezumția de nevinovăție. În apărarea sa, Diaconescu a invocat directive ale Parlamentului și Consiliului UE, precum și prevederi ale CEDO, referindu-se la principii precum morală, demnitate, onoare și reputație.

Conform acuzațiilor Parchetului Judecătoriei Constanța, Dan Diaconescu ar fi întreținut, în perioada septembrie - noiembrie 2020 și în septembrie 2021, raporturi sexuale și acte sexuale orale contra cost cu două surori gemene, minore la acea vreme. Aceste fapte ar fi avut loc în diverse localități, inclusiv București, iar Diaconescu ar fi fost conștient de vârsta victimelor.

Această situație juridică vine după un istoric controversat al lui Diaconescu, care a petrecut trei ani în închisoare pentru șantaj și a fost o figură marcantă în media românească, în special prin emisiunea sa "Dan Diaconescu Direct" și cazul "Elodia". După eliberarea sa, Diaconescu s-a retras din lumina reflectoarelor, până la recentele acuzații de act sexual cu minori.

Părțile implicate în proces au dreptul de a face apel la decizia Judecătoriei Sectorului 1, iar cazul continuă să fie urmărit cu interes de către opinia publică și mass-media.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;