Începe Campionatul European de Fotbal EURO 2024 în Germania

Începe Campionatul European de Fotbal EURO 2024 în Germania

Campionatul European de fotbal EURO 2024 va demara vineri, cu meciul dintre Germania și Scoția, găzduit de stadionul Allianz Arena din Munchen, începând cu ora 22:00. Acesta este primul meci din cadrul competiției și face parte din Grupa A. Ceremonia de deschidere a turneului va include un omagiu adus lui Franz Beckenbauer, o figură emblematică a fotbalului german, și va fi urmată de un spectacol artistic. Meciul va fi oficiat de arbitrul francez Clement Turpin.

România, care este la a șasea participare în competiție, va juca primul său meci luni, 17 iunie, contra Ucrainei. De asemenea, o brigadă de arbitri români, condusă de Istvan Kovacs, va participa la EURO 2024. Turneul va include 24 de echipe naționale și va distribui premii în valoare totală de 331 de milioane de euro, cu echipele participante primind minim 9,25 milioane de euro fiecare.

Competiția va putea fi urmărită în România pe canalele ProTV, iar fanii vor beneficia de explicații în timp real privind deciziile luate de VAR. Germania, țara gazdă, speră să câștige un al patrulea titlu continental și să stabilească un nou record. Cristiano Ronaldo va doborî un record personal, devenind primul jucător care participă la șase ediții ale Campionatului European.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;