Vreme Extremă în România: Ger, Ninsori și Vânt Puternic în Așteptare

Vreme Extremă în România: Ger, Ninsori și Vânt Puternic în Așteptare

Se anunță zile geroase și ninsori abundente în România, conform ultimelor informări meteorologice. După perioade de ploi și lapoviță, meteorologii avertizează că un nou val de frig va cuprinde țara, aducând temperaturi care vor coborî până la -8 grade Celsius în București.

În nordul Carpaților Orientali și pe crestele Munților Apuseni, precipitațiile vor lua forma de lapoviță și ninsoare încă de miercuri, 17 ianuarie. Se așteaptă cantități de apă considerabile, care ar putea determina topirea stratului de zăpadă existent. Vântul va avea intensificări temporare în vest și nord-vest, cu rafale ce pot atinge viteze de 45…55 km/h, iar în zonele montane înalte, vitezele vor fi și mai mari, ajungând la 60…80 km/h.

De vineri, 19 ianuarie, aria precipitațiilor se va extinde, iar acestea se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. În weekend, vremea geroasă va acapara întreaga țară, cu un episod puternic de frig ce va afecta inclusiv Capitala, unde temperaturile vor scădea semnificativ.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a comunicat că în noaptea de vineri spre sâmbătă, în București, se vor înregistra precipitații sub formă de ploaie, urmate de lapoviță și ninsoare. Duminică, temperaturile vor fi de doar unu-două grade, iar minimele vor fi foarte coborâte, cu valori sub pragul de ger. Senzația de frig va fi accentuată și de vântul moderat.

Pe fondul acestor condiții meteo, autoritățile recomandă prudență sporită în trafic și îmbrăcăminte adecvată pentru a face față temperaturilor scăzute. Cetățenii sunt sfătuiți să urmărească actualizările meteo și să ia măsurile necesare pentru a preveni efectele negative ale vremii nefavorabile.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;