Gerul se Retrage: Temperaturile Încep să Crească După Valul Polar

Gerul se Retrage: Temperaturile Încep să Crească După Valul Polar

România a fost cuprinsă de un val de frig polar în ultimele zile, cu temperaturi care au scăzut până la minus 15 grade Celsius. Meteorologii au anunțat că acest ger năprasnic își va face simțită prezența până la sfârșitul săptămânii, după care se așteaptă o încălzire treptată a vremii.

În regiuni precum Maramureș și estul Transilvaniei, temperaturile au pornit de la -5 grade, ajungând la 4-5 grade la amiază în zonele subcarpatice din sud. În Capitală, vremea a fost mai rece decât în zilele anterioare, cu valori de 2-3 grade în jurul prânzului.

Meteorologul ANM, Mihai Timu, a informat că în cursul nopților temperaturile vor rămâne scăzute, în special în Transilvania și Moldova, unde se vor înregistra minime de până la -14...-15 grade. Totuși, temperaturile nocturne din restul zonelor țării vor fi ceva mai blânde, cuprinse între -9 și -5 grade.

Vestea bună vine pentru weekend, când se anticipează o creștere a temperaturilor. Duminică, în partea de sud a țării, se așteaptă maxime de 7-8 grade Celsius, însă nopțile vor rămâne reci cu temperaturi cuprinse între -9 și -2 grade, valorile fiind normale pentru această perioadă a anului.

Pe termen lung, meteorologii prognozează că până la sfârșitul lunii ianuarie temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, iar precipitațiile vor fi excedentare în vest, nord-vest și centru. În primele două săptămâni ale lunii februarie, valorile termice vor fi apropiate de cele specifice perioadei.

Pentru a fi la curent cu cele mai recente informații despre vreme și pentru a te pregăti corespunzător, urmărește-ne pe Google News.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;