România va continua să ofere ajutor refugiaților ucraineni, afirmă Premierul Marcel Ciolacu

România va continua să ofere ajutor refugiaților ucraineni, afirmă Premierul Marcel Ciolacu

Premierul României, Marcel Ciolacu, a reiterat angajamentul țării de a menține ajutoarele acordate refugiaților ucraineni, în contextul conflictului din Ucraina. Într-o declarație făcută vineri, Ciolacu a subliniat că aproximativ 84.000 de cetățeni ucraineni s-au stabilit în România de la începutul războiului, pe 24 februarie 2022, mulți dintre aceștia fiind mame cu copii.

Conform premierului, refugiații ucraineni au fost integrați în sistemul educațional românesc, beneficiind de învățământ în limba maternă. De asemenea, a menționat că eforturile financiare ale statului român destinate sprijinirii acestora au fost compensate prin fonduri europene. Guvernul român își exprimă speranța că nu va mai fi nevoie să facă față unui exod similar cu cel de la începutul conflictului și își reafirmă susținerea continuă pentru Ucraina, în special în domeniul umanitar.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;