Cod galben de instabilitate atmosferică și furtuni în Moldova și Carpații Orientali

Cod galben de instabilitate atmosferică și furtuni în Moldova și Carpații Orientali

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o serie de avertizări cod galben de instabilitate atmosferică accentuată și furtuni pentru o mare parte din teritoriul României, inclusiv în Moldova și Carpații Orientali. Avertizările sunt în vigoare pentru ziua de 4 iunie, de la ora 12:00 până la ora 23:00.

Conform ANM, în intervalul menționat, se vor înregistra perioade cu averse torențiale, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, precum și izolat vijelii și grindină. Cantitățile de apă pot ajunge la 20-25 l/mp și izolat la peste 30-40 l/mp. Aceste fenomene vor afecta în principal Moldova și zona Carpaților Orientali, dar și pe arii restrânse în centru și sud-estul țării.

În București, se așteaptă temperaturi maxime de 31-32 de grade Celsius, cu posibilitatea de averse și descărcări electrice în cursul după-amiezii. Meteorologii recomandă atenție sporită și urmărirea actualizărilor de prognoză meteorologică.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;