Escaladarea conflictului în estul Ucrainei: Lupte grele și atacuri cu drone

Escaladarea conflictului în estul Ucrainei: Lupte grele și atacuri cu drone

Intensificarea conflictului armat în estul Ucrainei a dat naștere unor lupte grele între forțele defensive ucrainene și trupele ruse, cu un accent deosebit în zona aflată la vest de Bahmut. Comandantul ucrainean al regiunii, Serhii Sidorin, a raportat că, în ciuda pierderilor semnificative, forțele ruse își reînnoiesc constant efectivele cu scopul de a avansa spre Ceasiv Yar. Luptele se desfășoară atât ziua, cât și noaptea, cu tentative de asalt asupra orașului, inclusiv din flancuri, potrivit declarațiilor lui Sidorin.

Pe de altă parte, Rusia a raportat că apărarea sa antiaeriană a reușit să doboare zeci de drone ucrainene care vizau obiective din sudul țării. În orașul Taganrog de la Marea Azov și în regiunea Rostov, apropiată de granița cu Ucraina, au fost înregistrate multiple atacuri. De asemenea, o dronă ucraineană a fost doborâtă în regiunea Kursk, provocând daune materiale minore unui spital fără a cauza victime.

În acest context tensionat, Grupul de Contact pentru Apărarea Ucrainei (UDCG) se pregătește pentru o nouă întâlnire la Baza Aeriană Ramstein din Germania pe 19 martie. Convocată de secretarul american al Apărării Lloyd Austin, reuniunea va avea ca obiectiv coordonarea sprijinului internațional pentru Ucraina și discutarea altor preocupări comune de securitate. UDCG, cunoscută și sub numele de Grupul Ramstein, este compusă din 32 de state membre NATO, inclusiv Suedia, și alte 24 de țări care s-au opus invaziei ruse.

Pe fondul acestor evoluții, specialiștii în dezinformare avertizează asupra unei avalanșe de știri false răspândite de factorii pro-ruși, cu scopul de a influența opinia publică și de a submina sprijinul Uniunii Europene pentru Ucraina.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;