Rusia Întărește Capacitățile Militare în Contextul Tensiunilor cu NATO

Rusia Întărește Capacitățile Militare în Contextul Tensiunilor cu NATO

Într-un climat de tensiuni crescute pe scena internațională, Rusia a anunțat o consolidare semnificativă a forțelor sale armate. Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a comunicat că până la sfârșitul acestui an vor fi formate două noi corpuri armate generale blindate și alte 30 de formațiuni, inclusiv 14 divizii și 16 brigăzi. Această mișcare vine ca răspuns la ceea ce Moscova percepe ca fiind "amenințări tot mai mari la adresa securității naționale", în special în contextul expansiunii NATO și al conflictului prelungit cu Ucraina.

Dezvoltarea capacităților militare ale Rusiei include și reconstituirea districtelor militare Moscova și Leningrad, precum și creșterea efectivului maxim al Forțelor Armate ale Federației Ruse cu 170.000 de militari, ajungând la un total de 1.320.000 de persoane. Aceste măsuri sunt justificate de Kremlin prin necesitatea de a contracara aspirațiile Finlandei și Suediei de a adera la NATO, precum și prin utilizarea Ucrainei ca teatru pentru un război hibrid împotriva Rusiei.

În contextul războiului din Ucraina, Rusia a fost nevoită să se retragă parțial din estul și sudul țării, dar a continuat să avanseze, deși cu un ritm mai lent. Ocupând aproximativ o cincime din teritoriul ucrainean, forțele rusești au fost instruite de președintele Vladimir Putin să continue ofensiva, în ciuda pierderilor suferite și a presiunii internaționale.

Șoigu a subliniat că trupele rusești continuă să împingă forțele ucrainene din pozițiile deținute și că Statele Unite și aliații săi sunt îngrijorați de succesul armatei ruse. Acesta a menționat și că securitatea a fost întărită în jurul Guvernului rus și că apărarea aeriană a fost consolidată, în timp ce Rusia a doborât numeroase drone și rachete ucrainene în timpul recentelor alegeri.

Măsurile anunțate de Rusia sunt un semnal clar că Moscova este hotărâtă să-și întărească poziția militară și să răspundă cu fermitate la ceea ce consideră provocări la adresa sa. În acest context complex, comunitatea internațională urmărește cu îngrijorare escaladarea militară și potențialele implicații pentru securitatea regională și globală.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;