Ucraina Anticipează Ofensiva Rusiei În Vară: Harkov Sub Amenințare, Dar Kievul Rămâne Neclintit

Ucraina Anticipează Ofensiva Rusiei În Vară: Harkov Sub Amenințare, Dar Kievul Rămâne Neclintit

În contextul tensiunilor crescânde din estul Europei, Ucraina se pregătește pentru o posibilă escaladare a conflictului în această vară, avertizând că Rusia ar putea lansa atacuri în locuri neașteptate. Comandantul Gărzii Naționale a Ucrainei, Oleksandr Pivnenko, a împărtășit cu presa locală că, deși se așteaptă la surprize neplăcute din partea inamicului, trupele ucrainene sunt pregătite să contracareze orice ofensivă, în special în orașul Harkov, al doilea ca mărime din țară.

Recent, Harkov a fost ținta unor bombardamente intense cu rachete și drone, dar forțele de la Kiev sunt hotărâte să apere orașul și să prevină o posibilă ocupare de către forțele rusești. Pivnenko subliniază că, deși trupele ruse ar putea atinge unele dintre obiectivele lor, nu se va ajunge la o victorie strategică pentru Moscova. El estimează că succesul rusesc ar putea fi limitat la 10-15% din obiectivele propuse.

În ciuda avansului trupelor Kremlinului în est, sprijinul militar al SUA, așteptat de mult timp, pare să fie pe cale să fie aprobat, cu un pachet de asistență în valoare de aproape 61 de miliarde de dolari propus de președintele american Joe Biden. Acest ajutor este esențial pentru Ucraina, care se confruntă cu un deficit critic de muniție și apărare antiaeriană.

Oficialii ucraineni prevăd că Moscova va încerca să cucerească orășelul strategic Ceasiv Iar până la data de 9 mai, când Rusia sărbătorește Ziua Victoriei împotriva Germaniei naziste. Cu toate acestea, comandantul Gărzii Naționale rămâne ferm în convingerea că Harkovul nu va cădea, comparând potențialul de rezistență al orașului cu alte localități care au rezistat asediilor îndelungate.

Serviciile de informații ucrainene sugerează că Rusia ar putea planifica o nouă ofensivă pe scară largă pentru sfârșitul lunii mai sau începutul lunii iunie, cu intenția de a mobiliza 300.000 de soldați. Chiar dacă unii analiști militari din Kiev consideră că Rusia este deja în ofensivă de la toamna trecută, ritmul lent al acțiunilor militare dă speranțe Ucrainei că va putea rezista în fața provocărilor viitoare.

Pe măsură ce situația din Ucraina continuă să se dezvolte, comunitatea internațională rămâne cu ochii ațintiți asupra regiunii, iar Kievul se pregătește de un posibil val de atacuri în lunile calde ale anului.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;