19 copii răniți în conflictul din Gaza vor primi tratament medical în România

19 copii răniți în conflictul din Gaza vor primi tratament medical în România

Un număr de 19 copii palestinieni, victime ale conflictului armat din Fâșia Gaza, vor fi aduși pentru tratament medical în România. Copiii, care au fost răniți în atacurile armatei israeliene, vor fi transportați cu avioane ale Forțelor Aeriene Române și vor primi îngrijiri de urgență în spitale din București.

Din informațiile disponibile, se preconizează că majoritatea copiilor vor fi aduși din Cisiordania la începutul lunii iunie, cu posibilitatea ca acest lucru să se întâmple chiar mai devreme. 16 dintre copiii palestinieni vor fi internați la Spitalul Grigore Alexandrescu, iar ceilalți trei, care se află în Turcia și suferă de cancer, vor fi duși la Spitalul Marie Curie.

Această misiune de salvare a fost solicitată de Uniunea Europeană și este coordonată de centrul european care gestionează situațiile de urgență, dat fiind faptul că starea de sănătate a copiilor este critică și necesită intervenție medicală imediată.

Conflictul din Fâșia Gaza a avut un impact devastator asupra copiilor din regiune, cu peste 13.000 de decese înregistrate de la începutul ostilităților în octombrie 2023. Malnutriția severă și rănile suferite sunt doar câteva dintre dificultățile cu care se confruntă minorii afectați de război.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;