ANAF avertizează contribuabilii despre noi tentative de înșelăciune prin mesaje false

ANAF avertizează contribuabilii despre noi tentative de înșelăciune prin mesaje false

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a emis o alertă privind circulația unei noi serii de mesaje false și tentative de înșelăciune care sunt transmise în numele instituției. Contribuabilii, în special persoane juridice, sunt vizați de aceste mesaje frauduloase prin care li se solicită să furnizeze o „lista entităților externe care au de achitat către societate sume mai mari de 10.000 de euro”, sub pretextul unei mai bune gestionări a fluxurilor financiare internaționale și prevenirea riscurilor asociate neîncasării sumelor datorate.

ANAF subliniază că nu solicită astfel de informații și nici nu intervine în relația comercială dintre persoanele juridice. Instituția a identificat că mesajele sunt transmise de la adresa de e-mail [email protected], care nu aparține ANAF, și îndeamnă contribuabilii să nu dea curs acestor solicitări.

În plus, ANAF atrage atenția și asupra unor tentative de înșelăciune prin emailuri adresate persoanelor fizice, în care se pretinde că destinatarii trebuie să achite o garanție de 1000 de euro pentru a beneficia ulterior de o sumă de bani. Aceste emailuri sunt, de asemenea, o înșelăciune și nu trebuie luate în considerare.

ANAF reamintește că serviciul Spațiul Privat Virtual este metoda securizată prin care contribuabilii pot comunica cu instituția și că orice informații fiscale cu caracter general pot fi obținute la CALL CENTER ANAF, la numărul 031.40.39.160.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;