Atenție la mesajele false în numele ANAF despre sistemul e-Factura

Atenție la mesajele false în numele ANAF despre sistemul e-Factura

În contextul digitalizării serviciilor fiscale, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) se confruntă cu o nouă provocare: campanii de phishing care vizează sistemul e-Factura. ANAF a emis un avertisment clar pentru contribuabili, subliniind că mesaje false sunt transmise prin e-mail, solicitând informații despre facturile emise în sistemul e-Factura.

Aceste mesaje frauduloase, identificate recent, sunt expediate de la adresa [email protected], o adresă ce nu aparține agenției fiscale. ANAF îndeamnă contribuabilii să nu răspundă la astfel de solicitări și să fie vigilenți în privința informațiilor pe care le împărtășesc online.

Pentru a accesa serviciile e-Factura, contribuabilii sunt îndrumați să utilizeze Spațiul Privat Virtual (SPV) sau interfața API pentru depuneri și interogări automate, metode sigure și verificate. De asemenea, pentru informații fiscale generale, ANAF pune la dispoziție call center-ul la numărul de telefon 031.40.39.160.

Este esențial ca utilizatorii să fie conștienți de riscurile asociate cu phishing-ul și să verifice sursa tuturor e-mailurilor care pretind a fi de la ANAF sau alte instituții oficiale. Protejarea datelor personale și a informațiilor financiare este o responsabilitate comună, iar vigilenta în fața acestor atacuri cibernetice este crucială.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;