Avertisment ANAF: Campanii de mesaje false privind sistemul e-Factura

Avertisment ANAF: Campanii de mesaje false privind sistemul e-Factura

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a emis un avertisment serios pentru contribuabili cu privire la o serie de mesaje false care circulă pe internet. Aceste mesaje pretind a fi din partea ANAF și solicită informații despre facturile emise prin sistemul e-Factura.

Contribuabilii sunt îndemnați să fie vigilenți și să nu ofere informații personale sau financiare ca răspuns la astfel de solicitări venite de la adresa de e-mail [email protected], care nu aparține ANAF. Instituția subliniază că accesul la serviciile e-Factura se realizează în mod sigur prin Spațiul Privat Virtual (SPV) sau prin interfața pentru depuneri și interogări automate (API).

Având în vedere creșterea numărului de fraude online, ANAF recomandă prudență sporită și amintește contribuabililor că pot obține informații fiscale cu caracter general contactând call center-ul la numărul 031.40.39.160.

În contextul în care sistemul informatic Ro e-Factura B2B (Business to Business) va deveni obligatoriu începând cu 1 ianuarie 2024, eforturile companiilor de a se conforma sunt exploatate de persoane rău intenționate. Astfel, este esențial să se acorde atenție la posibilele scheme de fraudare și să se verifice sursa oricăror solicitări de informații.

Pentru a rămâne la curent cu ultimele noutăți și avertismente de la ANAF, urmăriți-ne pe Google News.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;