Renovarea Vilei de pe Bulevardul Aviatorilor: Ciolacu Solicită Clarificări despre Investiția de 7 Milioane de Euro

Renovarea Vilei de pe Bulevardul Aviatorilor: Ciolacu Solicită Clarificări despre Investiția de 7 Milioane de Euro

Premierul Marcel Ciolacu a intrat în centrul atenției după ce presa a dezvăluit că Regia Autonomă a Administrației Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) investește 7 milioane de euro în renovarea unei vile pe Bulevardul Aviatorilor din București. În fața speculațiilor că această sumă ar fi destinată pregătirii unei reședințe pentru președintele Klaus Iohannis, Ciolacu a cerut informații detaliate și a promis transparență.

Într-o declarație de presă, Ciolacu a menționat că nu are cunoștință despre suma exactă cheltuită și a subliniat că RA-APPS are autonomie în realizarea planurilor de investiții. Premierul a reiterat că vila ar putea fi folosită pentru diverse scopuri, inclusiv închirierea către ambasade, așa cum s-a întâmplat în trecut cu alte proprietăți similare.

Investigația Recorder a dezvăluit că vila, cu o suprafață de 1.200 metri pătrați, este în curs de transformare într-o reședință de lux, cu facilități precum panouri fotovoltaice și spații ample pentru relaxare și protocol. Deși legea prevede ca foștii șefi de stat să beneficieze de o locuință de protocol, nu este clar încă cine va fi beneficiarul renovării costisitoare.

Ciolacu a insistat că deciziile RA-APPS trebuie evaluate în contextul informațiilor oficiale pe care le va primi și a precizat că nu este o prioritate pentru Guvernul României să investească în astfel de proprietăți fără o justificare clară.

Orașul București așteaptă acum răspunsurile solicitate de Ciolacu pentru a înțelege mai bine cum sunt folosiți banii publici și care este planul real pentru vila de pe Bulevardul Aviatorilor, o zonă exclusivistă a capitalei.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;