Greva la Turnul Eiffel: Impact financiar și măsuri compensatorii pentru vizitatori

Greva la Turnul Eiffel: Impact financiar și măsuri compensatorii pentru vizitatori

Turnul Eiffel, unul dintre cele mai emblematice monumente ale Parisului și o atracție turistică de top la nivel mondial, a suferit pierderi financiare semnificative ca urmare a unei greve de șase zile. În perioada 19-24 februarie, în timpul vacanțelor școlare de iarnă, aproximativ 100.000 de vizitatori au fost privați de ocazia de a urca în "Doamna de Fier", datorită grevei sindicatelor CGT și FO.

Potrivit declarațiilor companiei Sete, care gestionează monumentul, pierderile estimate se situează între unu și două milioane de euro. Greva, care a coincis cu o perioadă de vârf turistic și a precedat Jocurile Olimpice programate pentru vară, a marcat una dintre cele mai lungi închideri din istoria recentă a turnului.

După încheierea grevei, Sete a transmis scuze publice și a anunțat că vizitatorii afectați vor fi despăgubiți automat și în totalitate cât mai curând posibil. Acordul de încheiere a conflictului muncii prevede implicarea angajaților în monitorizarea modelului economic al monumentului, cu întâlniri semestriale care să evalueze modificările contractuale între Sete și primăria Parisului.

Printre schimbările anticipate se numără o creștere cu 20% a taxelor de intrare, o revenire la echilibrul financiar până în 2025 și investiții suplimentare de 145 de milioane de euro pentru întreținerea și renovarea turnului. Aceste măsuri vin în contextul în care Turnul Eiffel, construit în 1887 și înalt de 330 metri, încearcă să își revină după un deficit de 130 de milioane de euro acumulat în timpul pandemiei de Covid-19.

Turnul Eiffel rămâne un simbol al orașului Paris, atrăgând anual aproximativ șapte milioane de vizitatori și fiind admirat de alte peste 20 de milioane de persoane care aleg să îl privească de la distanță.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;