Horia Constantinescu se Retrage de la ANPC pentru a Urma Calea Politică în Constanța

Horia Constantinescu se Retrage de la ANPC pentru a Urma Calea Politică în Constanța

Horia Constantinescu, cunoscut pentru poziția sa de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), a anunțat că renunță la funcție pentru a se dedica unei noi provocări politice. Acesta a fost desemnat candidatul Partidului Social Democrat (PSD) la Primăria Constanța, o decizie care marchează un nou capitol în cariera sa.

Într-o postare pe Facebook, Constantinescu a exprimat sentimente amestecate, comparând demisia sa cu un „divorț prin acord”, dar și entuziasmul pentru „recăsătorirea” cu orașul Constanța. El a subliniat realizările sale la ANPC, menționând digitalizarea, renovarea sediilor și o nouă abordare a instituției, lăsând în urmă „o instituție funcțională, cu pași importanți făcuți către digitalizare, cu sedii renovate, cu o abordare nouă și cu performanțe notabile”.

Candidatura sa nu vine fără controverse. Recent, declarațiile lui Constantinescu referitoare la comercializarea puilor „îngălbeniţi” ca să pară mai buni și posibilul pericol pentru sănătate reprezentat de salmonella au stârnit reacții în spațiul public. În plus, în trecut, a fost implicat într-un incident cu Poliția, când a fost filmat apelând la un superior pentru a interveni într-un control rutier.

Horia Constantinescu a fost promovat la conducerea ANPC în 2019 de către premierul PSD de atunci, Viorica Dăncilă, și reconfirmat în funcție în ianuarie 2022 de premierul PNL de la acea vreme, Nicolae Ciucă. Acum, Constantinescu își îndreaptă atenția spre administrația locală, cu speranța de a aduce schimbări pozitive în orașul Constanța.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;