Premierul Marcel Ciolacu despre taxarea concediilor medicale: "Nu voi încuraja absenteismul"

Premierul Marcel Ciolacu despre taxarea concediilor medicale: "Nu voi încuraja absenteismul"

În contextul creșterii alarmante a costurilor concediilor medicale, Premierul României, Marcel Ciolacu, a luat o poziție fermă în cadrul unei conferințe de presă desfășurate la Institutul Clinic Fundeni. Liderul Executivului a subliniat că România se confruntă cu un volum îngrijorător de concedii medicale, făcând referire la statistici care ne plasează pe un loc nedorit la nivel mondial: "Suntem cel mai bolnav popor din lume".

Premierul a detaliat măsurile Guvernului, menționând că anumite categorii vor fi exceptate de la taxarea concediilor medicale. Astfel, persoanele aflate în concediu medical pentru maternitate, cele care au copii bolnavi, pacienții cu boli cronice sau cancer vor beneficia de un venit suplimentar de 10%. Această decizie vine în contextul în care, potrivit lui Ciolacu, nu este just să ofere venituri mai mari celor care "sunt răciți și stau acasă" în comparație cu cei care muncesc.

Premierul a criticat dur sistemul de sănătate care, în opinia sa, a ajuns să finanțeze concedii medicale și medicamente compensate pentru afecțiuni minore, precum "tuse și junghiuri". Marcel Ciolacu a subliniat că Guvernul nu poate susține o astfel de abordare în condițiile în care cheltuielile cu concediile medicale au atins cifra de 6 miliarde într-un an.

În plus, premierul a vizitat Spitalul Fundeni, unde a discutat despre planurile de reabilitare ale instituției, finanțate din fonduri europene prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Concluzia este clară: Guvernul dorește să promoveze o atitudine responsabilă față de munca și sănătate, încurajând prezența la locul de muncă și sprijinind în același timp pe cei care se confruntă cu probleme medicale serioase.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;