Lansarea platformei #nofake pentru combaterea conținutului fals pe rețelele sociale

Lansarea platformei #nofake pentru combaterea conținutului fals pe rețelele sociale

Guvernul României, prin Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a anunțat lansarea platformei #nofake, destinată raportării conținutului inadecvat de pe rețelele sociale. Ministrul Bogdan Ivan a prezentat noua inițiativă ca un instrument prin care cetățenii pot semnala falsurile digitale, conținutul denigrator, dezinformările și manipulările online.

Platforma este accesibilă pe site-ul oficial al ministerului la adresa https://www.mcid.gov.ro/nofake/ și va funcționa ca un punct de contact pentru cererile de analiză ale românilor privind materialele potențial nocive de pe internet. Bogdan Ivan a mulțumit partenerilor din mediul privat, inclusiv Google, Meta și TikTok, pentru implementarea sistemelor eficiente de prevenție a publicării conținutului deepfake.

În plus, #nofake va opera în mod complementar cu instrumentele de raportare existente ale rețelelor sociale, oferind o analiză rapidă a materialelor care ar putea scăpa de filtrele deja puse în aplicare. Platforma va avea un rol crucial în asigurarea integrității proceselor electorale din 2024, atât la nivel local și național, cât și în contextul alegerilor prezidențiale și europene.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;