Lansarea „Bibliotecii de la Metrou” la Piața Unirii: O Nouă Pagină în Promovarea Lecturii

Lansarea „Bibliotecii de la Metrou” la Piața Unirii: O Nouă Pagină în Promovarea Lecturii

O inițiativă culturală inedită a fost pusă în mișcare la București, oferind călătorilor metroului o alternativă plăcută pentru timpul petrecut în tranzit. „Biblioteca de la Metrou”, un proiect pilot dezvoltat de Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) și Biblioteca Naţională a României, își deschide paginile în stația de metrou Piața Unirii. Acest demers vine în întâmpinarea statisticilor recente, care arată că peste 11 milioane de români nu au citit nicio carte în ultimul an, punând pe tapet necesitatea de a găsi soluții inovative pentru a încuraja lectura.

Călătorii vor avea de acum posibilitatea să aleagă dintre o varietate de cărți, pe care le pot citi pe loc sau le pot lua acasă, cu promisiunea de a le returna sau înlocui. Cărțile disponibile trebuie să fie în stare bună, fără deteriorări fizice, chimice sau biochimice, și să nu fie publicații străine de mică importanță. Proiectul, care își propune să valorifice momentele de așteptare și deplasare pentru a cultiva interesul pentru lectură, va fi extins și în alte stații de metrou, crescând astfel accesibilitatea la cultură și cunoaștere.

Inițiativa „Biblioteca de la Metrou” este o reflexie a tendințelor observate și în alte țări, precum Marea Britanie, unde vizitele la bibliotecă au crescut semnificativ. În contextul în care cercetările Nielsen Book Data arată o preferință a generației Z pentru cărțile tipărite, proiecte de acest fel pot juca un rol crucial în a atrage noi cititori și în a promova beneficiile lecturii.

Începând cu 15 februarie, raftul de cărți din stația Piața Unirii este gata să întâmpine cititorii, marcând astfel un pas important în direcția unei societăți mai informate și mai conectate la valorile culturale. Pentru mai multe informații, urmărește-ne pe Google News și alătură-te comunității de cititori din subteran.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;