MApN anunță o nouă campanie de recrutare pentru rezerviști voluntari

MApN anunță o nouă campanie de recrutare pentru rezerviști voluntari

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat lansarea unei noi campanii de recrutare și selecție a rezerviștilor voluntari pentru Armata României, care se va desfășura între 20 mai și 27 iunie. Campania vizează ocuparea a 4.936 de locuri disponibile pentru ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați în diferite unități militare din țară.

Potrivit comunicatului MApN, cetățenii interesați de această oportunitate pot obține informații detaliate despre procesul de recrutare și selecție la centrele militare zonale. Programul include etapele de selecție, examinarea medicală la unitățile sanitare militare și instruirea inițială pentru cei care nu au pregătire militară.

Candidații trebuie să prezinte la centrul militar o serie de documente, inclusiv actul de identitate, certificatul de cazier judiciar, acte de studii și, dacă este cazul, permisul de conducere și livretul militar. Procesul de recrutare și selecție se desfășoară în conformitate cu prevederile Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviștilor voluntari și ale Ordinului ministrului apărării naționale nr. M. 25/2017.

MApN subliniază avantajele îndeplinirii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar și oferă consiliere candidaților fără pregătire militară pentru a se orienta către funcții compatibile cu nivelul lor de studii și competențele dobândite în viața civilă.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;