Armata Română a început recepția primelor drone Bayraktar TB2

Armata Română a început recepția primelor drone Bayraktar TB2

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunţat că Forţele Terestre Române au demarat procedurile de recepţie calitativă şi cantitativă pentru primul sistem de drone Bayraktar TB2. Această etapă, care precede executarea primelor zboruri de instrucţie operate de piloţi români, este programată să se încheie la sfârşitul lunii curente sau începutul lunii următoare. Dronele vor purta însemnele Armatei României şi vor fi înmatriculate ca aeronave de stat româneşti.

Achiziţia sistemelor Bayraktar TB2, în valoare de aproximativ 321 de milioane de dolari, face parte din Programul de transformare a Armatei României până în anul 2040 şi urmăreşte implementarea Ţintelor de Capabilităţi ale României în cadrul procesului NATO de planificare a apărării. Dronele au o anduranță de zbor de până la 24 de ore și sunt capabile de supravegherea unei zone extinse, având capacitatea de a executa misiuni și trageri reale aer-sol.

Conform MApN, dronele Bayraktar TB2 sunt parte a eforturilor de întărire a capacităţii de luptă a structurilor din cadrul ministerului, în contextul situaţiei de securitate regională şi globală. Armata română va continua să achiziţioneze echipamente şi tehnică militară modernă pentru a-și îndeplini misiunile şi angajamentele asumate faţă de NATO.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;