Lansare de carte și piese de teatru de Cătălina Florescu la Muzeul Național al Literaturii Române

Lansare de carte și piese de teatru de Cătălina Florescu la Muzeul Național al Literaturii Române

Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) va găzdui pe 18 iunie, la ora 18:00, lansarea celui de-al doilea volum de teatru în limba română al autoarei Cătălina Florescu. Cartea, intitulată "Corp de Teatru", cuprinde cinci piese dramatice care au primit recunoaștere națională și au fost prezentate în diverse proiecte și spectacole în România.

Printre piesele incluse se numără "Femeia care tot uita să se nască", finalistă la concursul național de teatru UNITER Piesa anului 2019 și ulterior pusă în scenă la Teatrul Național Iași, și "Am aflat ... azi", câștigătoare a locului al doilea la concursul național de comedie 2019. Piesa "Vecinele", scrisă în contextul centenarului Marii Uniri și prezentată inițial pe platforma LiterNet, completează volumul alături de "O poză la minut", "O poveste fără sfârșit" și "Ultima Bacantă".

Cătălina Florescu este o autoare română din diaspora, născută la Măcin în județul Tulcea, absolventă a Facultății de Litere de la Universitatea București, cu un doctorat în Literatura Comparată/Medicină Umanistă de la Universitatea Purdue. Predă la Universitatea Pace din New York și la Stevens Institute din Hoboken.

Volumul "Corp de Teatru" este descris ca o colecție de piese care abordează subiecte universale, dar și tematici strâns legate de România, precum istoria, educația și condiția femeii. Lansarea cărții va fi însoțită de prezența autoarei și a directorului editurii, precum și de interviuri la radio și la televiziune. Coperta volumului, intitulată "Mythology", este opera fotografului Bella Bertosi, iar cartea este disponibilă pentru achiziționare online pe site-ul editurii Eikon.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;