Capturarea lui Paul de România în Malta: Sfârșitul unei fugi de aproape patru ani

Capturarea lui Paul de România în Malta: Sfârșitul unei fugi de aproape patru ani

După aproape patru ani de fugă, Paul de România, autointitulatul prinț și controversatul personaj al scandalului retrocedărilor ilegale, a fost prins de autoritățile din Malta. Momentul arestării sale, care a avut loc chiar în resortul de lux unde se afla în vacanță alături de soția sa, Lia, a fost surprins în imagini ce au circulat rapid pe internet.

În decembrie 2020, Paul de România a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare pentru trafic de influențe, blanqueo de capital și corupție, într-un caz care a zguduit opinia publică și a adus un prejudiciu statului român estimat la 145 de milioane de euro. În ciuda condamnării, el a reușit să fugă în Franța, unde a cerut azil judiciar, însă cererea sa a fost respinsă.

Situația juridică a lui Paul de România a fost complicată, întrucât Curtea de Apel din Paris a refuzat extrădarea acestuia în România, invocând o compoziție nelegală a completului de judecată. În ciuda acestui fapt, mandatul european de arestare a rămas activ, iar colaborarea dintre poliția română și cea din Malta a dus la capturarea sa.

În prezent, Paul de România se află în custodia autorităților malteze, unde va rămâne pe perioada procesului de extrădare. Acest caz evidențiază eforturile continue ale autorităților de a aduce în fața justiției persoanele acuzate de infracțiuni grave, indiferent de statutul sau titlurile lor nobiliare.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;