Sentința Definitivă: „Maniacul de pe Volga” Condamnat pe Viață pentru Uciderea a 31 de Femei

Sentința Definitivă: „Maniacul de pe Volga” Condamnat pe Viață pentru Uciderea a 31 de Femei

Radik Tagirov, temutul criminal în serie cunoscut sub numele de „Maniacul de pe Volga”, a primit sentința finală de închisoare pe viață pentru seria de crime îngrozitoare comise în Rusia. Tagirov a fost declarat vinovat de uciderea a 31 de femei vârstnice, într-un caz care a șocat și a terorizat națiunea.

Într-un proces desfășurat la Kazan, justiția rusă l-a găsit pe Tagirov responsabil pentru crimele comise între anii 2011 și 2012 în 15 orașe din regiunea Tatarstan și împrejurimi. Înregistrările CCTV și probele ADN au fost esențiale în stabilirea vinovăției sale, în ciuda eforturilor lui Tagirov de a șterge orice urmă de la locul faptelor.

Anchetatorii au dezvăluit că Tagirov se infiltra în casele victimelor sale pretinzând că este asistent social, electrician sau instalator. Odată în interior, le strangula pe femei și le jefuia. Victimele sale erau în majoritate persoane în vârstă, cu vârste de peste 70 de ani.

Înainte de a deveni un criminal în serie, Tagirov a avut un istoric de infracțiuni minore, fiind lăcătuș de profesie. Sentința sa vine după ani de căutări intense și o recompensă substanțială oferită pentru informații ce ar putea duce la capturarea lui.

Cazul lui Tagirov se alătură unei liste sumbre de criminali în serie din Rusia, printre care și Mihail Popkov, condamnat pentru 78 de crime, și Alexander Pichushkin, cunoscut ca „Ucigașul cu tabla de șah”, condamnat pentru 48 de crime.

Această condamnare marchează încheierea unui capitol întunecat în istoria criminalistică a Rusiei și aduce un oarecare grad de închidere familiilor victimelor.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;