Procesul de extrădare a lui Paul-Philippe al României va fi rejudecat în Malta

Procesul de extrădare a lui Paul-Philippe al României va fi rejudecat în Malta

Autoritățile din Malta au decis rejudecarea cazului lui Paul-Philippe al României, conform anunțului făcut de ministrul Justiției, Alina Gorghiu. Paul-Philippe, care a fost condamnat în România pentru corupție și a fugit din țară înainte de a-și ispăși pedeapsa, rămâne în arest în Malta până la pronunțarea unei soluții definitive.

Instanța din Malta a admis apelul formulat de parchetul român, desființând hotărârea inițială de refuz al predării și a trimis cauza spre rejudecare. Solicitarea lui Paul-Philippe de a fi eliberat pe cauțiune a fost, de asemenea, respinsă. Ministrul Gorghiu a mulțumit tuturor celor implicați în procedură și așteaptă următoarele etape ale procesului.

Paul-Philippe al României a fost dat în urmărire internațională în decembrie 2020, după ce a fugit din România chiar înainte de a fi condamnat definitiv la 3 ani și 4 luni de închisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Regale de la Băneasa. În iunie 2022, a fost prins la Paris, însă o Curte de Apel franceză a refuzat extrădarea sa în România. Ulterior, în aprilie 2024, a fost localizat și reținut în Malta.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;