Mircea Geoană subliniază pregătirea NATO pentru apărarea României și respinge speculațiile privind ambițiile sale politice

Mircea Geoană subliniază pregătirea NATO pentru apărarea României și respinge speculațiile privind ambițiile sale politice

Mircea Geoană, Secretarul general adjunct al NATO, a adus clarificări importante privind capacitatea de reacție a Alianței Nord-Atlantice în cazul unei agresiuni împotriva României, într-o serie de interviuri acordate pentru Digi24. În contextul tensiunilor geopolitice actuale, Geoană a respins scenariul unei invazii rusești în România ca fiind desuet, subliniind că aliații sunt pregătiți să intervină din "ziua zero" pentru a apăra fiecare centimetru de teritoriu aliat.

Referindu-se la situația de securitate din regiunea Mării Negre, Geoană a menționat că regiunea este tratată cu prioritate de către NATO, iar România, alături de aliații săi, a luat măsuri suplimentare pentru a întări apărarea, inclusiv prin asigurarea apărării antirachetă și a poliției aeriene suplimentare.

În plus, Geoană a abordat problema dezinformării și a atacurilor cibernetice, avertizând că acestea vor reprezenta o provocare majoră în contextul alegerilor din România. El a îndemnat cetățenii să fie vigilenți și să participe activ la procesul electoral pentru a proteja democrația.

Cu toate acestea, Geoană a respins speculațiile privind o posibilă candidatură la alegerile prezidențiale din România, subliniind că nu își face campanie pe spatele NATO și că orice decizie politică va fi luată după încheierea mandatului său la Alianță. Acesta a criticat, de asemenea, încercările unor forțe politice de a influența alegerile și a subliniat necesitatea unei schimbări în modul în care se face politică în România.

Geoană a evidențiat că România trebuie să aibă o prezență activă și afirmativă pe scena euroatlantică și a încurajat continuarea investițiilor în forțele armate și susținerea valorilor democrației și statului de drept.

În concluzie, declarațiile lui Mircea Geoană reflectă angajamentul NATO de a asigura securitatea membrilor săi și demersul său personal de a servi interesele României, indiferent de poziția pe care o va ocupa în viitor.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;