Incident Şocant la Bordul unui Avion TAROM: Pasager Imobilizat După Automutilare

Incident Şocant la Bordul unui Avion TAROM: Pasager Imobilizat După Automutilare

Un incident grav a avut loc recent pe o cursă TAROM de la Bruxelles la Bucureşti, unde un pasager a provocat panică şi a fost nevoie de intervenţia forţelor de ordine. Bărbatul de 46 de ani, cunoscut cu probleme psihice, a devenit violent în timpul zborului şi a ajuns să se automutileze cu o lamă ascunsă sub limbă.

Potrivit Digi24, pasagerii au fost martorii unui moment de groază când bărbatul a început să îşi taie venele, forţând astfel aterizarea de urgenţă a aeronavei pe Aeroportul Henri Coandă. Însoţitorii de bord, împreună cu poliţiştii sosiţi la faţa locului, au reuşit să-l imobilizeze pe bărbat, care a fost apoi transportat la Spitalul Obregia pentru îngrijiri medicale.

Incidentul a ridicat semne de întrebare cu privire la securitatea aeroportuară, având în vedere că individul a reuşit să treacă de controlul de securitate cu o lamă. David Maxim, instructor în domeniul securității aeroportuare, a explicat pentru Digi24 că niciun sistem de securitate nu este infailibil şi că este esenţială atenţia acordată comportamentului pasagerilor.

La bordul avionului se aflau personalităţi importante, printre care adjunctul secretarului general al NATO, Mircea Geoană, șeful DSU, Raed Arafat, și europarlamentarul Rovana Plumb. TAROM a transmis într-un comunicat că prioritatea echipajului a fost întotdeauna siguranţa pasagerilor şi că au fost luate în considerare toate măsurile necesare pentru a asigura acest lucru.

Dosarul penal deschis pentru port sau folosire de obiecte periculoase este în curs de investigare, iar ancheta se concentrează pe fapte, nu pe persoane, având în vedere că actul de automutilare a avut loc când avionul era la sol.

Acest incident nefericit subliniază importanţa securităţii aeroportuare şi necesitatea unei atenţii sporite asupra comportamentului pasagerilor, pentru a preveni astfel de evenimente în viitor.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;