Mircea Geoană - Posibil Candidat Independent la Președinția României cu Sprijin PSD

Mircea Geoană - Posibil Candidat Independent la Președinția României cu Sprijin PSD

Mircea Geoană, actualul Secretar General Adjunct al NATO, a fost abordat de liderii Partidului Social Democrat (PSD), inclusiv de președintele partidului, Marcel Ciolacu, pentru a candida ca independent la funcția de Președinte al României, cu susținerea PSD. Dezvăluirea a fost făcută de Geoană în cadrul unei emisiuni la Digi24, subliniind că PSD este conștient că voturile proprii nu sunt suficiente pentru a câștiga alegerile prezidențiale, unde participarea este mult mai mare comparativ cu alte scrutine.

Mircea Geoană a menționat că a fost exclus din PSD, partid pe care l-a servit cu bună credință, dar consideră acest lucru un pas înainte. Cu un mandat la NATO care se încheie în octombrie 2024, Geoană se află într-o poziție favorabilă, având încrederea a peste 30% dintre români, conform unui sondaj INSCOP. Deși nu a confirmat în mod direct intenția de a candida, Geoană a recunoscut că este măgulit de încrederea românilor și că are mai multe opțiuni pentru viitor.

În contextul politicii naționale, PSD și PNL nu au ajuns la un acord privind comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, iar calendarul electoral pentru anul în curs rămâne incert. Cu patru tipuri de alegeri programate, atenția este îndreptată către alegerile europarlamentare care sunt confirmate pentru data de 9 iunie.

Mircea Geoană rămâne o figură proeminentă pe scena politică românească, iar posibilitatea candidaturii sale la președinție ca independent susținut de PSD ar putea reconfigura alianțele politice și dinamica electorală în România.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;