Polonia raportează arestarea a nouă persoane pentru acte de sabotaj la comanda serviciilor ruse

Polonia raportează arestarea a nouă persoane pentru acte de sabotaj la comanda serviciilor ruse

Nouă persoane au fost arestate în Polonia, acuzate de comiterea de acte de sabotaj sub directivele serviciilor de informații rusești, a anunțat prim-ministrul Donald Tusk. Arestările includ cetățeni ucraineni, belaruși și polonezi, unii dintre ei fiind recrutați din rândul delincvenților. Actele de sabotaj, care includ agresiuni, incendieri și tentative de incendiere, nu s-au limitat doar la Polonia, ci și la alte țări din regiune, precum Lituania, Letonia și posibil Suedia.

Printre incidentele menționate se numără o tentativă de incendiere a unei fabrici de vopsele la Wroclaw și incendierea unui magazin Ikea în Lituania. Pentru a face față acestor amenințări, Polonia a alocat 100 de milioane de zloți (aproximativ 23,5 milioane de euro) serviciilor de informații pentru întărirea capacității de contraspionaj civil și militar. Polonia, un susținător major al Ucrainei în conflictul cu Rusia, continuă să colaboreze cu aliații internaționali pentru a contracara activitățile de destabilizare.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;