Premierul Marcel Ciolacu Încurajează Reîntoarcerea Românilor din Qatar şi Subliniază Oportunităţile de Acasă

Premierul Marcel Ciolacu Încurajează Reîntoarcerea Românilor din Qatar şi Subliniază Oportunităţile de Acasă

Premierul României, Marcel Ciolacu, în cadrul unei întâlniri cu diaspora română din Qatar, a evidenţiat diferenţa semnificativă a nivelului salarial dintre cele două ţări, exprimându-şi în acelaşi timp speranţa că românii vor lua în considerare posibilitatea de a se întoarce în ţara natală pentru a contribui la dezvoltarea acesteia.

În discursul său, Ciolacu a recunoscut că românii din Qatar beneficiază de salarii mai mari decât cele pe care le-ar putea obţine în România, dar a subliniat că trendul de creştere economică din ţară, susţinut de stabilitatea politică şi măsurile de gestionare a crizelor, ar putea face revenirea acasă o opţiune atractivă.

Cu un mesaj optimist, premierul a evidenţiat planurile României de a atrage fonduri europene şi de a implementa reformele necesare pentru aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), ceea ce ar putea deschide noi oportunităţi pentru cei care doresc să se întoarcă şi să investească în ţară.

Ciolacu a punctat că România se află în faţa unui moment decisiv, considerând accesarea fondurilor europene prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) ca fiind "ultimul tren" pentru o dezvoltare accelerată, în special în domeniile sănătăţii şi educaţiei.

Încheind, premierul a exprimat dorinţa de a vedea proiecte provocatoare în România care să atragă experienţa şi expertiza românilor din străinătate, subliniind că aceasta ar putea fi contribuţia lor la progresul ţării.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;