Condamnat pentru trafic de influență, Avram Marius Gal: De la burgeri cu aur la gratii

Condamnat pentru trafic de influență, Avram Marius Gal: De la burgeri cu aur la gratii

Avram Marius Gal, cunoscut pentru extravagantele sale culinare, în special burgerii cu foiță de aur, se confruntă acum cu o situație departe de strălucirea metalelor prețioase. Fost consilier parlamentar și lider al PSD Câmpia Turzii, Gal a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență, în contextul unei afaceri cu echipamente de protecție împotriva COVID-19.

Tribunalul București a emis vineri decizia, care nu este încă definitivă, putând fi contestată prin apel. În plus, instanța a ordonat menținerea sechestrului asigurător pe averea lui Gal, până la recuperarea sumei de 440.940 lei, considerată a fi obținută prin infracțiuni.

Acuzațiile aduse lui Gal de către DNA sunt grave: în perioada martie 2020, ar fi cerut sume importante de bani de la un om de afaceri, promițându-i că poate influența decizii la nivelul unei companii naționale pentru achiziționarea de echipamente de protecție. Ancheta a relevat că o parte din acești bani ar fi fost folosiți pentru scopuri personale, inclusiv pentru achiziția unui autoturism de lux.

Cariera politică a lui Avram Marius Gal a fost una variată, trecând prin mai multe partide, de la PSD la PNL și ALDE, înainte de a reveni în PSD. Acest parcurs a fost însoțit de dezvoltarea unor relații profesionale și interpersonale pe care, conform DNA, Gal le-ar fi folosit pentru a crea impresia că poate influența deciziile instituțiilor publice.

În ciuda aparențelor de legalitate pe care Gal a încercat să le creeze, prin contracte fictive de publicitate și donație, procurorii au demontat această fațadă, aducându-l în fața justiției. Sentința de condamnare vine ca un avertisment clar că niciun statut social sau politic nu oferă imunitate în fața legii.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;