Condamnare majoră pentru tânărul șofer care a accidentat mortal un copil și a rănit grav alți cinci

Condamnare majoră pentru tânărul șofer care a accidentat mortal un copil și a rănit grav alți cinci

Un tragic accident de circulație care a avut loc în decembrie 2022 în Petroșani, soldat cu moartea unui copil și rănirea altor cinci, s-a încheiat cu o sentință severă. Instanța Tribunalului Hunedoara a decis vineri ca tânărul vinovat, în vârstă de 19 ani, să petreacă următorii 13 ani și 10 luni în spatele gratiilor. Acesta a fost găsit vinovat de omor și alte infracțiuni grave, inclusiv conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și părăsirea locului accidentului.

În seara zilei de 21 decembrie, pe o trecere de pietoni din Petroșani, șase copii cu vârste între 11 și 14 ani au fost loviți cu brutalitate de mașina condusă de tânărul din Aninoasa. În urma impactului, un copil de 11 ani a decedat la Terapie Intensivă a doua zi. Alți trei copii au fost transportați la un spital din Timișoara pentru îngrijiri suplimentare, în timp ce restul au fost internați la Spitalul de Urgență din Petroșani.

Pe lângă pedeapsa de închisoare, compania de asigurări a șoferului va trebui să plătească despăgubiri morale și materiale victimelor și spitalelor, într-o sumă ce depășește 695.000 de euro. Această hotărâre poate fi contestată de apărare în termen de 10 zile de la comunicare.

Autoritățile au reușit să îl prindă pe șofer în orașul Aninoasa, la scurt timp după accident. Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara a finalizat urmărirea penală și l-a trimis în judecată pe tânăr, în stare de arest preventiv, în martie 2023. Acest caz a emoționat întreaga comunitate și a readus în discuție importanța respectării regulilor de circulație și a consecințelor devastatoare ale neglijenței la volan.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;