Donald Trump Întreprinde O Ofensivă Politică și Juridică în Washington

Donald Trump Întreprinde O Ofensivă Politică și Juridică în Washington

Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, se află în Washington pentru o serie de întâlniri cu parlamentarii republicani și liderii de afaceri, la două săptămâni după ce a fost condamnat penal. Trump, care candidează pentru un nou mandat prezidențial în noiembrie împotriva actualului președinte democrat Joe Biden, a participat la un mic dejun cu membri ai partidului său în apropierea Capitoliului și este programat să se întâlnească cu senatorii republicani, inclusiv cu liderul conservator Mitch McConnell.

În cadrul vizitei sale, Trump a discutat problemele sale judiciare de lungă durată și a abordat subiecte sensibile precum avortul. Ulterior, el se va întâlni și cu șefii celor mai mari companii americane, membri ai organizației Business Roundtable, unde va expune programul său politic ce promite reduceri de taxe, dereglementare, comerț echitabil și energie abundentă.

Pe plan juridic, Trump a obținut o victorie majoră după ce un judecător din Florida a respins un dosar penal în care era acuzat de deținerea ilegală de documente clasificate. Judecătorul Aileen Cannon a acceptat cererea avocaților lui Trump și a anulat procedura, considerând că procurorul special Jack Smith a fost numit ilegal și nu avea autoritatea de a se ocupa de caz.

În urma acestei decizii, Trump a cerut abandonarea tuturor procedurilor judiciare împotriva sa. Decizia poate deschide calea pentru alte victorii legale ale lui Trump, având în vedere că avocații săi au folosit argumente similare în alte instanțe.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;