Joe Biden îl Califică pe Donald Trump drept "Infractor Condamnat" în Contextul Verdictului de la New York

Joe Biden îl Califică pe Donald Trump drept "Infractor Condamnat" în Contextul Verdictului de la New York

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a folosit termenul de "infractor condamnat" pentru a-l descrie pe fostul președinte Donald Trump, în urma unui verdict de vinovăție pronunțat de justiția din New York. Aceasta este prima oară când Biden folosește această etichetă în contextul procesului penal care l-a vizat pe Trump.

În cadrul unei seri de strângere de fonduri în Connecticut, Biden a subliniat gravitatea situației, afirmând că "pentru prima dată în istoria Americii, un fost președinte care este un delincvent condamnat candidează la președinție". Președintele democrat a criticat atacul "total" asupra sistemului judiciar american și a caracterizat comportamentul lui Trump ca fiind o amenințare majoră la adresa democrației americane.

Biden a făcut referire și la declarațiile lui Trump privind posibilele consecințe ale unei pedepse cu închisoarea asupra susținătorilor săi, precum și la afirmațiile controversate ale acestuia despre posibile tulburări în cazul unei înfrângeri electorale. Comentariile lui Biden vin într-un context în care atacul asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021 rămâne un moment sensibil în politica SUA.

Donald Trump a fost găsit vinovat de falsificarea de documente contabile într-un caz care implică o plată către actrița Stormy Daniels înaintea alegerilor din 2016. Sentința sa este programată pentru 11 iulie, iar infracțiunile pentru care a fost condamnat sunt pedepsite în New York cu până la patru ani de închisoare.

Echipa de campanie a lui Trump a reacționat, considerând "rușinos" faptul că Biden l-a numit pe Trump un infractor condamnat. Acest nou capitol în dinamica politică dintre Biden și Trump ar putea avea un impact semnificativ asupra alegerilor prezidențiale din acest an.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;