Ucraina Mobilizează Deținuți pentru a Suplimenta Forțele Armate în Conflictul cu Rusia

Ucraina Mobilizează Deținuți pentru a Suplimenta Forțele Armate în Conflictul cu Rusia

Ucraina se pregătește să includă în rândurile forțelor sale armate între 10.000 și 20.000 de deținuți, a anunțat Ministrul Justiției, Denis Maliuska. Acest demers vine ca răspuns la nevoia acută de soldați în fața unui adversar cu resurse superioare. Parlamentul ucrainean a adoptat o lege care permite anumitor categorii de condamnați să fie amnistiați în schimbul serviciului militar.

Conform legii, mobilizarea nu se va aplica deținuților condamnați pentru crime grave, violențe sexuale sau corupție majoră. Deținuții care vor să se alăture armatei trebuie să fie voluntari și să treacă printr-un examen de sănătate fizică și psihică. Ministrul Maliuska a subliniat că recrutarea deținuților va contribui la decongestionarea închisorilor supraaglomerate și va oferi o șansă la reabilitare pentru cei care au comis infracțiuni la o vârstă fragedă.

Această inițiativă este considerată o măsură de ultimă instanță în contextul războiului total împotriva Rusiei și vizează consolidarea tuturor forțelor naționale pentru a face față provocărilor conflictului prelungit. Proiectul de lege este în curs de a fi prezentat șefului parlamentului și președintelui Ucrainei pentru aprobare finală.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;