Macron Mobilizează Industria de Apărare Franceză pentru Sprijinul Ucrainei

Macron Mobilizează Industria de Apărare Franceză pentru Sprijinul Ucrainei

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a făcut un apel ferm către companiile din industria de apărare a ţării să accelereze tranziţia către o "economie de război", pentru a putea oferi un răspuns prompt şi eficient nevoilor Ucrainei în conflictul cu Rusia. Într-un discurs susţinut la baza navală Cherbourg, Macron a subliniat importanţa unei producţii rapide şi robuste pentru a contracara orice posibilitate de victorie rusească, care ar însemna un pericol pentru securitatea europeană.

În contextul actual, Franţa îşi propune să își adapteze industria de apărare, renunţând la "anii de confort" care au permis menţinerea unui nivel înalt de calitate, dar cu costuri ridicate şi puţină inovaţie. Preşedintele a cerut directorilor companiilor să se concentreze pe creşterea producţiei de arme şi muniţii, precum şi pe optimizarea lanţurilor de aprovizionare, insistând că termenele de producţie îndelungate nu mai sunt acceptabile.

Recent, Franţa a anunţat un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, care include 40 de rachete cu rază lungă de acţiune Scalp, 50 de bombe AASM pe lună pentru un an, aproape 3.000 de obuze de calibrul 155 mm pe lună - pentru producţia cărora Franţa va tripla cadenţa - şi 12 tunuri suplimentare Caesar. De asemenea, compania Nexter va produce încă 60 de tunuri Caesar pentru armata ucraineană în acest an, iar guvernul francez a încurajat aliaţii să participe la achiziţionarea şi livrarea acestor echipamente către Ucraina.

Această mişcare a Franţei reprezintă un angajament solid faţă de susţinerea Ucrainei şi un mesaj clar către comunitatea internaţională despre seriozitatea situaţiei de securitate din Europa.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;