Paul de România Rămâne în Arest în Malta: Detalii despre Procesul de Extrădare și Negările Ordinului de Malta

Paul de România Rămâne în Arest în Malta: Detalii despre Procesul de Extrădare și Negările Ordinului de Malta

Paul de România, cunoscut pentru implicarea în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa, va rămâne în arest preventiv în Malta până pe 9 mai, după ce cererea avocaților săi de eliberare pe cauțiune a fost respinsă. Ministrul Justiției din România, Alina Gorghiu, a anunțat că va purta discuții cu omologul său maltez pentru a facilita procedura de extrădare, subliniind că nu vor interveni în actul de justiție din alt stat.

În același timp, Ordinul Suveran Militar Ospitalier al Sfântului Ioan Botezătorul de Ierusalim, de Rodos și de Malta (Ordinul Cavalerilor de Malta) a negat orice legătură cu Paul de România, contrazicând afirmațiile avocatului acestuia, care susținea că Paul se afla în Malta ca invitat la un eveniment al ordinului. Această precizare vine în contextul în care Paul de România a fost arestat în Malta, pe baza unui mandat european de arestare, după ce a fugit din România în 2020.

Avocatul lui Paul de România, Jason Azzopardi, a descris mandatul european de arestare ca fiind un act de "răzbunare" politică, însă instanța a respins argumentele apărării și a refuzat eliberarea pe cauțiune datorită gravității acuzațiilor. Procesul de extrădare poate varia între 3 și 6 luni, dar procedurile vor continua în Malta începând cu data de 9 mai.

Acest caz a atras atenția publicului internațional, cu implicarea diferitelor autorități judiciare și diplomații. În timp ce Paul de România își așteaptă soarta în Malta, rămân multe întrebări despre cum va evolua situația și impactul pe care îl va avea asupra relațiilor dintre România și Malta în materie de justiție penală.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;